2003-08-02 - Vásárosdombó II. Pick Up találkozó - Mecsekhát Off-Road Klub
A 2002. évi Pick Up találkozóra sajnos nem tudtunk elmenni, és mivel sok jót hallottunk róla ezért az idei évben nem hagytuk ki. Pénteken délután érkeztünk és a gyors regisztráció után egy alapos gépátvételen vettünk részt. Miután mindent rendben találtak a rendezők úgy gondoltuk, hogy a sötétedésig még van egy pár óra amit inkább egy kis bemelegítéssel töltenénk, így hát elmentünk a környéket bejárni. Az utak nagy része száraz volt, de az erdő mélyén azért találtunk még sarat bőven! Aztán visszaérve már gyülekezett a jónép. Még az indulás előtt megvacsoráztunk, ezzel is az időt töltve ami nagyon lassan akart telni.

Végül Ivánnal és Balival nekivágtunk az éjszakai trophy-nak. Iván mint már a rutinos itinerkezelő segítségem nagyon jól navigált végig az este folyamán. Voltak bőven indulók, de szerencsére nem volt torlódás sehol sem. Ahol csak lehetett tempósan autóztunk és mikor utunk egy-egy kisebb falun vezetett át nem kis nézőközönség fogadott minket. :)) Nem igazán volt technikai problémánk, és az itiner is pontos volt.

Szombat reggel a PickUp túrát választottuk, ami egyből a mi kategóriánkra szabott triál pályával kezdődött. Nagyon jó érzés volt, hogy végre egy olyan feladatot kaptunk, amit meg is tudtunk oldani. Aztán egy kb. 70 km-es nappali tájékozódási futam következett. Inkább egy jó kiadós kiránduláshoz hasonlítanám, mint egy fárasztó trophy-hoz. Ennek ellenére itt is nagyon jól szórakoztunk.

A nap közben véghezvitt "fárasztó munkát" a verseny után a sörsátorban lehetett kipihenni, ahol a csapolt sör mellet sztárvendégek is segítettek a hangulat fokozásában. Miután kitárgyaltuk az aznapi teljesítményeinket és kalandjainkat hazaindultunk Pécsre.

A vasárnapi triál-sorozatra már nem volt kedvünk visszamenni, de minden bizonnyal az is kellemes időtöltés lett volna. Majd legközelebb!
NNHoze