2004-07-17 [szombat] - Kaposvár-Toponár Deseda-Tó - LOCO 4X4
LOCO 4X4? Hát azt ki nem hagyjuk semmi pénzért!

Éjjel 1 óráig még az újonnan vásárolt kamerát szereltem be a kocsiba, hogy a "bevetésre" üzemkész legyen, így egy kissé fáradt fejjel ébredtem 530-kor... Negyed hétre mentem a navigátoromért (Ivánért és neje Nusikáért), majd nyomás Kaposvár-Toponár Deseda-tó Kemping. Gépátvétel után neveztünk, majd a táborhelyen a kempingben szokásos kerékcserebere a barátok körében. Közben a soltvadkerti vagányokkal (Döme, Szeki, és a többiek) lekezeltem.

Iszonyat meleg volt, és ezt csak a poros út tudta elviselhetetlenebbé tenni. Az első speciált hamar elértük ami kb. 10km-re volt a rajttól. Hirtelen sok autó jött össze, de viszonylag gyorsan oszlott a nép. A profiknál többeknek csörlőzniük kellett az amatőröknek simábban ment a saját szekciójuk.

Innen a második specig 18km-nyi porrengetegben tettük meg az utunkat. Érdekes pálya várta itt a profikat és az amatőröket is. Profiknak egy sáros mederben kellett teljesíteniük ahol is a trakigumi és a könnyű autó volt a nyerő! A nehéz G és JEEP -ek a brutális Simex gumikkal úgy ásták el magukat hogy az valami fantasztikus. Szemmel látható volt, hogy nincs alja a sártengernek. Csak csörlő segítségével lehetett szabadulni a dágványból.

Miután kinézelődtük magunkat tovább haladtunk észak felé még kb. 20km-t száraz, poros földesútakon, majd amikor már sarat köptünk, végre valahára kocsmához értünk. Történt mindez Kisbarapátiban. KP a kocsmában ahogy ezt az itiner is sugallta ;). Itt a többiek egy kisebb szünetet tartottak, mi meg elmentünk előre így elszakadtunk a csapattól. Viszont pormentesen tudtunk döcögni tovább a harmadik speciálhoz ami innen közel 30km-re volt. Szörnyen egyszerű pálya volt itt a feladat, majd már csak 8km-re volt hátra a célig.

Összesen 67km-t autóztunk négy és fél óra alatt. Mindezt esős időben végigteljesíteni biztos, hogy nem egy leányálom lett volna. Hát ez van. Mindig nem lehet sár... ;((

Azért köszönjük a részvételi lehetőséget a LOCO 4X4 csapatának!
NNHoze